lørdag 31. januar 2009

Madeleine har fått en fetter!

Idag har vi vært på sykehuset i Fredrikstad og sett på familiens nye tilskudd som kom til verden igår ettermiddag. Her er det meg og Madeleine som beundrer det lille nurket
Her er forøvrig Madeleine ute og lufter hunden sin (fra Lisbeth Dahl sin barnekolleksjon) før vi skal på babybesøk:)

Silver Crossen vår!

Må vise dere vogna til Madeleine Victoria, det er en Silver Cross. Denne bruker vi til spesielle anledninger. Hun fikk Løken-bunad til dåpen i str 2 år (den er til brodering og montering hos sydamen i disse dager) så den håper jeg hun kan passe nå til 17. mai. Tror jeg passer perfekt til vogna:) Ønsker meg dukkevognmodellen av denne også slik at hun kan ha lik til dukken sin i dukkevogntoget. Men er ikke så lett å få tak i... (for dere som er observange så stemmer det at de største hjulene skal være bak, mannen min satt den på feil vei sist vi slo den sammen. Og vognen er så tung at jeg klarer ikke å snu den alene.)

fredag 30. januar 2009

Kjøkkenet klart for innflytting

Her skal vi sitte og kose oss med mange frokoster i fremtiden:)
På den ledige plassen du ser i hjørnet til høyre skal kjøleskapet med "fransk åpning" stå, og det skal få et lite tv på toppen slik at vi kan sitte her og se "god morgen Norge".
Neste prosjekt er liftgardin til vinduet, tror jeg skal prøve meg på å sy en selv. Finner ikke noen ferdigsydde som jeg liker. Noen som har forslag?

Nå er kjøkkenet så ferdig det kan bli uten oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Ble veldig fornøyd med sluttresultatet. Små ting som hvit vask hadde jo selvfølgelig gjort seg bedre, men mannen insisterte på stålvask etter å ha skrubbet den hvte vasken vi har nå i 5 år! Der er nok fruens vilje som teller mest når det kommer til hus og interiør, men vasken fikk han bestemme denne gangen...


torsdag 29. januar 2009

Torsdagskos




Idag har vi hatt middagsgjest, kost oss med kyllingfilet og råstekte poteter med masse urter. Hvite roser fikk vi også:) Imorgen kommer jeg med fler bilder fra huset, har lagt ferdig gulvet i stua idag!

Utfordring

Her er 6. bildet i mappe nr 6 på min pc:) Er ikke så mye historie bak det egentlig. Dette er de to gulla mine i sommer, rett før vi skulle på tur til Strømstad på hyttebesøk til mine svigerforeldre. Jeg måtte stå på verandaen og ta bildet inn igjennom vinduet for zoomen på kamera gikk ikke lenger ut! Hi hi

onsdag 28. januar 2009

Hoppski og lysekrone

Her er lysekronen jeg endte opp med over kjøkken-øyen. Syns det ble en artig effekt i taket når prismene lager mønster.
Her er listene rundt viduet og døren på kjøkkenet, de er litt utenom det vanlige. De kalles hoppski list, derav overskriften! Pappa undrer seg litt over at det ikke er fler som kommenterer listverket hans, så her har dere muligheten til å muntre opp snekker`n litt:) Hi hi

tirsdag 27. januar 2009

Benkeplate og beslag på plass

Her er benkeplaten på plass med vask og kran. Nå er det bare komfyr og oppvaskmaskin som gjenstår å montere. Dere får lukke øynene for støv, rot og skrot. Gleder meg til å vaske, ordne og fylle skuffer og skap!
Syns kanskje disse knottene ble litt små, men jeg finner liksom ikke noe jeg liker. Skal se litt på amerikanske nettsteder etterpå, så får jeg heller bestille derfra hvis noe faller i smak.

Men jeg ble veldig fornøyd med disse skuffebeslagene da. De er litt antikk/sølv fargede.

søndag 25. januar 2009

Takk til dere bloggvenner


Først vil jeg takke for alle hyggelige hilsner med ønske om en god bedring! Og takk for alle i familien som har hjulpet oss gjennom dette! Idag var lillegull frisk nok til barnevakt slik at jeg kunne dra å besøke mannen min på sykehuset. Og akuratt da jeg trodde ting ikke kunne bli verre: Jeg fikk OMGANGSSYKE på sykehuset!! Måtte kjøre i hu og hast hjem, Men som dere ser på bildet er lillegull svært hjelpsom og henter dopapir til mamma`n sin:)

lørdag 24. januar 2009

Nede for telling...

Idag måtte lillegull på legevakta for å sjekke om hun hadde blitt smittet av lungebetennelsen fra pappa`n sin. Heldigvis hadde hun forløpig bare halsbetennelse. Hun var så slapp at jeg måtte lagen en liten liggeplass på badet som hun lå på så jeg fikk dusjet. Veeeldig stolt av det fine plastret hun fikk etter at sykepleieren hadde stukket henne i fingeren da....:)


fredag 23. januar 2009

Sjuklinger...

Mannen er nå lagt inn på sykehuset for helgen med over 41 i feber. Vet ikke helt hva det er enda, men de tror lungebetennelse. Lille Madeleine har nå passert 40 i feber, ho var så varm og rød i kinna sine så jeg måtte bare ta et bilde! Og jeg har veeeeldig vondt for å svelge, og kjenner feberen snike seg på. Så her blir det en en helg litt utenom det vanlige...og jeg som skulle på julebord i morgen:( Får ta det igjen til neste år!

torsdag 22. januar 2009

Liten kommode, mangler knotter!

Denne kommoden skal Madeleine få som nattbord på rommet sitt. Nå har jeg grunnet den, skal ta første strøk med maling så fort jeg får tid. Også må jeg finne noen fine knotter til den (den trenger fire stk) Noen som har noen tips om noen små søte knotter?
Her ligger hun og tar seg en liten lur mens jeg.....maler! Surprise! All honør til Madeleine som er så snill og tolmodig når hun er med mamma`n sin å ordner:)

onsdag 21. januar 2009

Listverk

Nå er taklistene i stua ferdig, litt av et prosjekt. Pappa har vært så snill å frese ut alle listene slik at fresen stopper rett før hjørneavslutningen. Ble "custom made" kan du si;)
Nå er det maling av pipa som står for tur. Pappa er halvveis ferdig med gulvet, så jeg kommer med bilde så fort det er ferdig! Benkeplatene kom istad, så de er forhåpentligvis på plass imorgen...

fredag 16. januar 2009

Fredags-hortensia

Har funnet to nokså like hortensia`er til å ha på peisen. De var så skralle de bøyle-eføyene som stod der fra før... Hortensia er min favorittplante, og selfølgelig i fargen hvit.
Over peisen henger et bilde av lillgull, kan ikke annet enn å bli i godt humør av å se på det gliset der!
Fødselspermisjonen min er nå over, men jeg har valgt å jobbe i 75% stilling inntil videre. Madeleine starter i barnehagen på mandag, skal gå der annehver dag. Nå er hun over 1 år gammel så jeg tror hun trenger noen faste lekekamerater! Barnehagen vi har valgt til henne har halvparten norske og halvparten engelsktalende pedagoger, blir spennede å se hvor mye engelsk hun vil snakke. Syns små barn som snakker engelsk er så søte!
Nå skal jeg opp i huset for å ta imot ny levering av den benkeplaten jeg klarte å bestille feil, skal ta noen nye bilder til uken da vi har fått den på plass. God fredagskveld til dere som måtte titte innom:)

mandag 12. januar 2009

Franske frosker!


Må bare vise dere disse kule froskene jeg kjøpte i Paris i sommer, de har små sugekopper på baksiden og fungerer som anti-skli-matte i bunnen på badebalja til Madeleine!

Tuuusen takk til "Loppehjemmet" for utmerkelsen:)


"Denne bloggen invisterer i og tror på NÆRHET - nærhet i rom, tid og forhold!" Disse bloggene er usedvanlig sjarmerende og søte, og formålet er å finne og være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser eller selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelsene er kuttet vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig og gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne awarden til åtte bloggere som igjen må velge seg nye åtte."

lørdag 10. januar 2009

Juletrefest

Lille Madeleine var invitert på juletrefest på onsdag, da kom hun hjem med en godtepose som var større enn henne:) Jeg måtte jo knipse noen bilder der hun satt i finstasen og ventet på farfar og mimmi.


tirsdag 6. januar 2009

Stripete vegger


I stua bestemte jeg meg for å male striper på veggen istedet for ensfarget. Men det er litt av en jobb! Måle og maskere langt ut i de blå timer... Til venstre på bildet over ser du ferdig resultat, til høyre ser du hvordan jeg har maskert stripene. I taket skal vi ha veeeldig brede lister, og det gleder jeg meg til!


I karnappet droppet jeg striper for der blir det meste dekket av gardiner likevel. Gulvet skal vi snart starte på, det blir wenge-farget.

mandag 5. januar 2009

Min yndlingsklokke!


Jeg var i en litt spesiell møbelbutikk for å titte litt da jeg fant denne klokken, den bare ropte på meg! Men så manglet det et ben på den... Men damen i butikken fant ut at det eksisterte 1 stk av denne klokken et annet sted i Norges land:) Denne ble da bestilt, og få dager etter ble den min! Den har hedersplassen hjemme hos meg, nemlig peishyllen:)

torsdag 1. januar 2009

Lillegull ble 1 år gammel idag!

Bordet ble pyntet i rosa selvfølgelig:)

Fikk rosa sykkel, den er hun stolt av. Og ikke minst: den er HENNES, hvis vi ikke har fått det med oss...!

Kjempesøt badekåpe som hun skal bruke på babysvømmingen fikk hun også.


Badekåpen hadde påsydd en etikett med kjempesøt tekst!
Først hadde vi bursdagslunsj med 11 gjester, etterpå dro vi til farmor på middag. En vellykket dag for prinsessen vår!