mandag 31. august 2009

Stue og moonboots

Kommer med noen grumsete trøste-bilder idag av en stue dere allerede har sett...
Men man kan jo ikke vise noe nytt hver dag heller!
Hjemme fra jobben med influensa idag, håper jeg er bedre imorgen.
På torsdag skal jeg nemlig dra på en liten tur over helgen, og den innebærer bla sykling så håper på bedre form!
Lexingtonputa har ikke falt ned fra månen selv om det kan se sånn ut, trenger bare litt farge innimellom:)

Når vi snakker om månen... her er lillemor med moonbootsene sine på vei til barnehagen på morningen idag. Jeg fnisa hele veien til bilen;)


søndag 30. august 2009

Soverom

Nå har jeg endelig funnet det lille rosa kameraet mitt, lå i et hemmelig rom i veska mi! (fler som kjenner seg igjen?), men da manglet jeg noe å ta bilde av...
Så da det blir en liten titt på soverommet vårt som ikke er påbegynt enda, kun grunnet taket. Så her er det litt jobb som venter! Men har ikke bestemt meg for stilen her inne enda. Rommet har skråtak og er ganske stort, det er egentlig en stue som vi har tatt til soverom.
Så vi får se utover høsten. Spennede å ha noen prosjekter på vent også syns jeg:)

fredag 28. august 2009

Verdens beste salat

Idag ble det kyllingsalat og foccacia til middag. Denne salaten metter skikkelig (til tross for at den er ganske kalorifattig!) og er veldig enkel å lage.
Bollen kjøpte jeg meg igår, hadde et gavekort på Josefines Lysthus som jeg fikk til bursdagen min. Endelig fant jeg noe som var skikkelig fint, og som jeg skikkelig trengte.
Bildene er fortsatt helt grumsete, men bedre enn ingenting tenkte jeg. Så dere får bære over med det;)
Dette består salaten av:
1 isbergsalat
1 grillet kylling som jeg renskjærer og kutter i terninger
1 rødløk i tynne ringer
1 pakke fetaost kuttes i små terninger (den i eske, som ikke er marinert i olje)
Dressing:
Pakke med gresk dressing (den som blandes med olje og vann, ikke med rømme)
Jeg pleier å spise bare salat, men mannen min liker noe ved siden av som f.eks hvitløksbaguetter eller foccacia.
Jeg har fått helt dilla, så jeg har hatt denne til middag 3 ganger denne uka!
Imorgen skal jeg på sommerfest med jobben, så jeg håper jeg blir frisk. Formen er laber, men tvang meg på jobb idag i håp om at ignoreringsmetoden fungerer på basseluskene!

torsdag 27. august 2009

Kanelsnurrer og barneoppdragelse

Jeg prøvde meg på Hvit Stil`s kanelsnurrer her om dagen, og det er en grunn til at jeg legger "før" og ikke "etter" bildet av de.... De este ut av proposjoner og fløt i smør, så jeg tror jeg bommet på noen punkter ja;) Men de smakte ålreit da iallefall, og de ble alle fortært!
Ikveld har jeg og min mann vært på foredrag av Godie Keller, temaet var "Hvordan gi barna livskvalitet?" og jeg sier bare: SINNSYKT bra! Dette ga oss masse påfyll for bevisstheten rundt barneoppdragelse og pedagogikk og strakk seg fra 0-18 år. Morro med så flinke mennesker og god filosofi (dvs: samstemmer med min, hehe!)
Jeg har alltid vært tilhenger av Steiner-skolen (hadde moren til Aune og Vebjørn Sand som lærer gjennom hele barneskolen, hun er opprinnelig Steinerskole-lærer), men min mann er ikke helt der enda... Så vi får se når den tid kommer!
Både jeg og Madeleine er skralle i formen, det viser seg vel imorgen om det er svineinfluensaen eller ikke.
God natt!

onsdag 26. august 2009

Et mini-hagemøbel

Madeleine har vært så heldig å få denne veranda-stolen av grandtanten sin. Hun har sydd trekk og applikert hjerter på. Dette er samme dame som sydde og broderte bunadsskautet for oss. Den kan du se her.
Hun sitter så stolt i den og ser på tv. Tusen takk og klem fra Madeleine til tante Gulli!

Ellers kan vel det observante øyet se at autofokusen på kamera har tatt kvelden, da er det brått veeeeldig vanskelig å bruke speilrefleks for amatører (les meg). Skal levere det på service imorgen. Mitt forrige speilrefleks klarte jeg å dynke i appelsinsaft, så håper jeg slipper å kjøpe et tredje kamera nå....
Får lete frem mitt lille rosa "veske-kamera" som jeg kjøpte for et par måneder siden. Har allerede klart å rote det bort! Huff og huff for en distrè rotekopp jeg har blitt;)

søndag 23. august 2009

Smykkerenser

Vi har fått inn denne geniale duppedingsen på jobben, måtte prøve den på ringene mine med det samme. Og den var KJEMPE effektiv.
"Skånsom rensing uten å skade smykker, briller, klokkekjeder,
metallbestikk og mye mer. Smykkerenseren har digital timer med 5 innstillinger
og et stort display. Tanken er på 600 ml. Den har transparent vindu, kurv for
små ting og et klokkestativ
"

Man kan også rense sølvbestikk i den, og jeg har en del å pusse. Mon tro om jeg skal ta med teskjene for en liten test...?


fredag 21. august 2009

Ilse Jacobsen

Hohoho! Madeleine har fått barneutgaven av Ilse Jacobsen støvler, er de ikke søte? Er for store enda, men jeg har planer om å bruke de til fotografering av henne senere i høst!


torsdag 20. august 2009

Slyngelmat og ramperetter

Igår lagde jeg hjemmelaget pizza, Madeleine fikk lov til å hjelpe til. Hun la på champignon og revet ost. Hun ble så stolt, og spiste rekordmange (3 stk) biter til middag.
For en stund tilbake kjøpte jeg Roald Dahls kokebok "slyngelmat og ramperetter", der finner man blandt annet oppskrift på "Kjeveklister for pratsomme foreldre" og "Sinte vepsestikk med pinnsvinpigger" med artige illustrasjoner.


Hvem hadde vel ikke blitt verdens kuleste mamma med denne kreasjonen på bursdagsbordet?
Det er en Pariserloff med spinat, en kleshenger er brukt til å holde gapet oppe osv.

I disse dager er sykkelhjelm veldig stas...

Trampolinen blir hun ikke lei.... og Lego Duplo skal bygges i enhver ledige stund. Legoen har hun i en kattematboks (den skimtes i bakgrunnen på bildet), hun er så optatt av "Pus" og er så stolt av den boksen!

Tips: Jeg fant disse blomsterpinnene på MesterGrønn til 70% rabatt. Kostet 5 kr pr stk, så jeg kjøpte hele beholdningen jeg;)


onsdag 19. august 2009

Campagne

Denne Champagne-kjøleren er egentlig en blomstervase som svigermor fikk av mamma før jul ifjor. Jeg dro til butikken der mamma hadde kjøpt den, men de var tomme og fikk heller ikke fler inn. Så jeg har siklet på den ever since!
Igår skulle svigermor passe Madeleine mens jeg var å ordnet neglene mine hos verdens-beste-Linn (jeg vet du sniktitter på bloggen, hihihi;)) og da hadde hun rydda i skapene og ville gjerne gi den til meg! Awwww!
Da ble jeg glad:)

tirsdag 18. august 2009

En liten Ikea make-over

Jeg har hatt en slik liten Ikea skuffeboks (men med 6 stk skuffer i) stående i badeskapet i mange år. De leveres i ubehandlet finèr og koster 79 kr!
Med det samme jeg hadde malekosten fremme i forbindelse med oppussingen av garderobe-rommet fikk den seg et strøk den også.

Jeg snudde skuffene slik at baksiden kom frem, da ble den helt rett i front. Fant noen rester av knottene vi har på overskapene på kjøkkenet, de er så små at de passet på denne. Ordene skrev jeg bare på med tusj egnet for glatte flater.
Skuffene er litt skakke og skjeve, men det gjør ikke noe. Den skal uansett bare fungere som lagring for hårstrikker, neglelakk, linseveske og diverse småtteri fra badet.


Brudekjolen som skulle få nytt liv...

Jeg kjøpte brudekjolen min, ville ikke leie. Så den har hengt i skapet siden 2005, og tatt stoooor plass. Men det gjør ikke noe, den plassen skal den alltid få....
Men da den ble kjøpt hadde jeg en plan: hvis vi noen gang fikk barn skulle brudekjolens slep klippes av og brukes til dåpskjole. Slik at det ble en dåpskjole med historie.....
Men barnet kom, dåp ble planlagt, men noe kjole av slepet....det ble det ikke. Jeg fikk meg rett og slett ikke til å sette saksen i. Kjolen jeg hadde betalt 13.000 kr for og som hadde sentimental verdi, nei den ble plassert tilbake i skapet. Dermed basta.
Får krysse fingerene for at Madeleine en gang vil bruke den når hun skal gifte seg!
Dåpskjolen jeg kjøpte til henne kan du se her
Slepet er så langt (er mye lengre enn det ser ut på bildet) at det fint kunne blitt en dåpskjole av stoffet og jeg kunne fortsatt hatt kjolen som selskapskjole.
Men slik ble det ikke....

torsdag 13. august 2009

4 år siden...

Giftet vi oss i Hvaler kirke, selskapet hadde vi på Balaklava i Gamlebyen/Fredrikstad. Bildene er tatt av Fame fotografene.
Det artige idag var at han hadde glemt, men jeg husket!
Her i huset er det vanligvis han som er flinkest til slikt...
Han er den som husker å kjøpe blomster, overaske med gaver, skrive side opp og side ned til meg.... Kan gjerne reise seg opp foran 1000 mennesker for å fortelle hvor høyt han setter meg.... Siden den gang har Madeleine Victoria kommet til verden, og vi har jo blitt en liten famile!
Takk for fire fantastiske år, håper det blir maaaange flere! Puss, puss!

Hilsen Fru Y

onsdag 12. august 2009

Bilder

I kveld fikk jeg endelig hengt opp diss bildene som har stått på gulvet siden vi flyttet inn!!!
Det øverste bildet kjenner dere nok igjen fra blogg-headingen min:)
Vi titter litt rundt etter ytterdør om dagen, mye å velge i (altfor mye!). Har bestemt meg for å bytte den ut før vinteren.
Imorgen kommer Ikea skoskapene mine, da skal det skrus i garderoben og sko skal stables.

tirsdag 11. august 2009

Rosa radio

Jeg har denne rosa Roberts radioen i skinnimitasjon stående på kjøkkenet. Noen har spurt hvor den kommer fra...
I månedens utgave av "Vakre hjem og interiør" er det en annonse med nettstedet på, regner med at den kan bestilles derfra. Den finnes i mange flere farger og mønster enn du ser her.
Jeg fikk min i gave av mannen min, han fikk tak i den i en dansk designbutikk i Fredrikstad.
På jobben har jeg hatt rosa Tivoli radio så lenge at jeg ville ha noe annet her hjemme, og falt pladask for denne!

mandag 10. august 2009

Mmmmm!

Snille mannen kjøpte dette til meg, bare for jeg var "kona hans".
Lukter kjempegodt, også er det glitter i kremen. I like!

lørdag 8. august 2009

Lagde etiketter med det samme jeg, boksene ble mye finere da!