tirsdag 9. juni 2009

Foccacia-oppskrift

Her kommer oppskriften som noen spurte etter. Man kan si en ting om foccacia: den er lett å lage, men hevingen tar tid! (men absolutt verdt å vente på!) 30 g gjær
3,5 dl lunket vann
9 dl hvetemel
2 ts salt
0,5 dl olivenolje
Løs gjæren opp i lunket vann, og bland i alt det tørre. Rør til deigen slipper bollen før du tilsetter olivenoljen. Elt deretter i 5-10 min. Deigen skal være fuktig, bruk så lite mel som mulig.
Hev deigen under plast i 2 timer (til den er dobbelt så stor). Trykk den ut i langpanne med bakepapir i.
Hev i 30 minutter. Lag små fordypninger i foccaciaen ved hjelp av fingertuppene, trykk nesten ned i bunnen av brødet.
Etterhev under plast i 25 min. Strø på grovsalt & rosmarinkvister og stenk med olivenolje.
Stekes på 225 gr i 20 min. Dusj med vann i ovnen noen ganger de førtse 5 minuttene.
Avkjøles på rist.
Man kan strø på forskjellige ting på toppen, f.eks fetaost, hvitløk, valnøtter, tomater, oliven, soltørkede tomater.

13 kommentarer:

  1. Hmm, deilig, skal skrive ned oppskriften, men mener du virkelig 25 timer?? Dette skal iallefall prøves!

    Ha en fin kveld.

    klem Ann<3

    SvarSlett
  2. Den skal jeg teste - foøvrig en kjempekoselig blogg du har:-)

    SvarSlett
  3. Får vel prøve denne også, paprikaene dine er stdig en suksess!

    Du er forresten tagget! ;) Enjoy!


    Vibeke :)

    SvarSlett
  4. Takk for oppskriften! Denne skal prøves ut til helgen,tenker jeg!!
    Liker stilen din,kjempefint!!
    Vi er midt oppe i oppussing for tiden! Akkurat nå holder vi på med siste innspurt på badet. Det er ferdig,men badekaret holder på å bli fliset inn. Så snart kommer det bilder derfra!
    Vi bor i et gammelt hus,så nå skal vi ta alle rommene! Stor jobb,men gleder meg veldig til resultatet!

    Ha en fin onsdag!

    Klem fra Bette!

    SvarSlett
  5. Hei dere!
    Jeg skrev feil i oppskriften, det var 25 minutter (ikke timer, heldigvis!)Fint dere sa ifra.
    Det er nå rettet:)

    SvarSlett
  6. Det er godt vi kan bestemme litt mer av innredning enn dissa mennene...
    Takk for koselig komentar! Foccacia er snadder! Min kjære er superflink til å lage det. Lucky me!
    Du får si ifra hvis du skal selge vogna! :) Venter ikke baby enda.... Men prøver. Jeg i værtfall. Haha...
    Kos deg i kveld!
    Klem fra meg

    SvarSlett
  7. hei hei. Ramlet tilfeldig innom her, og det er jeg glad for for bloggen din er jo kjempe fin. Mange koselige innlegg. Også så søt lita snuppe da:-)

    SvarSlett
  8. 1000 takk! :) Det er mange som har sagt at jeg ligner henne. Jippi for det! Haha...
    Ha en fin kveld da fruen. :)
    Klem fra moi!

    SvarSlett
  9. He-he! Ja,jeg regnet med det var 2,5 timer og ikke 25!!!
    Godt at min sko-galskap kan hjelpe andre;o) Bare til å vise frem innlegget når din kjære klager!!! Og fortell at det bare er en liten del av samlingen....Jeg har maaaaaaange flere,men tør ikke vise de frem....huff og huff.... ;o)
    Ha en fin fredag! Snart helg!

    Klem fra Bette!

    SvarSlett
  10. Kan man bruke tørr-gjær? :)
    Tusen takk for oppskriften - min venninne har laget denne, og det var så godt!

    SvarSlett
  11. Ja, jeg har bakt den med tørr-gjær. Men det skal visst helst være fersk.
    Men noen ganger må man "tage hva man haver".
    Lykke til med baksten!

    SvarSlett
  12. Heisan ! Fekk anbefalt bloggen din av MILLA karsvik ...å må si jeg ikke ble skuffet . SÅ nydeleg hjem og masse gode ideer ! Ønsker dere en riktig god kveld ...kommer nok innom igjen ! :))

    SvarSlett