mandag 21. september 2009

Crostinis

I kveld har jeg laget Crostinis av en lang baguette/parisienne. Det er klassisk italiensk, man bruker disse til å legge forskjellige smakebiter på.
Crostini er en tynn skive bagett som stekes i 160 grader med olivenolje på brett til de er gyllene (ca 6 minutter). De skal være helt sprø! De er holdbare flere uker i en boks i romtemperatur.
Til disse skal jeg lage røkt laksekrem:
400 gr røkt laks/ørret
200 gr Philadelphia light
2 ss sitronsaft
4 ss olivenolje
2 ss hallet gressløk
Kjøres sammen i foodprocessor i 10 sekunder.
Sprøyt en liten fin topp på crostinien og pynt med dill.

Denne oppskriften burde dere prøve, kjempegod og enkel. Super å servere gjestene til champagnen også!

Ps: denne oppskriften lærte vi på Kulinarisk akademi!



Her er Madeleine og fetter Fredrik sammen i bursdagsselskap igår!



8 kommentarer:

  1. Tusen takk for deilig oppskrifter. Må si de to småtrolla er veldig vakre. Gratulerer med pappas fødselsdag! Klem fra meg;)

    SvarSlett
  2. Det hørtes nydelig ut! Så flink du er!

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Det så bare helt nydelig ut.. må prøves!! 2 skjønne søskenbarn da.. så ganske jevngamle ut :o)

    SvarSlett
  5. Oi! Dette fristet. Elsker å lese oppskrifter bloggere legger ut. Skal jammen meg prøve meg på denne til helga. Min mann elsker røkt laks, så da kommer det til å bli fest i heimen!

    Jeg har fulgt bloggen din en god stund, men har vært dårlig til å legge igjen kommentar. Vil bare si at jeg trives her.

    Ha en superduper dag!

    Klem Elisabeth

    SvarSlett
  6. Mmmmm dette hørtes godt ut...og så praktisk at de holder seg lenge...da har enlitt på lur..
    ha en god dag
    klem edda

    SvarSlett
  7. Nam, denne oppskriften skal prøves.
    Helledussan for non herlige barn!
    Ha en fin tirsdag.

    Klem Ann<3

    SvarSlett
  8. Jeg er en av dem som er innom bloggen uten å legge etter meg spor. Men nå må jeg bare si at jeg er så glad å se at det er noen flere der ute som bruker like mye tid som jeg gjør på kjøkkenet. Fortsett sånn!

    SvarSlett