søndag 20. februar 2011

Hamburger

Kveldsmaten på lørdag pleier vi å lage etter Madeleine har lagt seg og inntaes foran tv-skjermen.
I går hadde vi kjøpt inn indrefilet, men den ble lagt tilbake i kjøleskapet igjen siden magefølelsen min sier at det var en biff jeg spiste i Gøteborg som gjorde at jeg ble syk/forgiftet (?)...
Siden jeg hadde spist minimalt i 3 dager hadde jeg lyst på noe med skikkelig smak i.
Da ble det hjemmelaget hamburger.
Forrige gang bakte jeg hamburgerbrødene selv, men denne gangen ble det ferdigkjøpte.
Men hjemmelaget smaker myyyye bedre!

Jeg blander kjøttdeig med egg, fløte, potetmel, oregano, paprikapulver, salt, pepper og finhakket løk.
Former de som store flate kaker og steker de. Jeg smelter ikke osten på toppen av hamburgeren slik man gjør på gatekjøkken, men steker osten i panna og heller den over kjøttet. Da blir den helt smeltet og får en tunn skorpe som får mye bedre smak.
Bacon på toppen selvfølgelig.

Serveres med stekte potetbåter og krydderbernaise.
Perfekt mat til dagen-der-på også!

4 kommentarer:

  1. mmm ... det så faktisk
    veldig godt ut ...!

    serverte du på papptallerken også?! proff fast food med andre ord ... :)

    ha en fin søndag, klem til deg

    SvarSlett
  2. Det hvite hjertet:
    Det er ikke papptallerkner, men serviset vårt fra Wedgwood...! Hehe;)

    (Jeg skrev en gang et innlegg om at mannen min ikke ville ønske oss det til bryllupet fordi han syns det liknet papptallerkner.
    Men sta som jeg er gikk jeg rett og kjøpte det selv etterpå;)
    Så ikke så rart du syns det!)

    SvarSlett
  3. Hei :) Kunne jeg ha fått oppskriften på hvordan du lager de burgerne? Det så kjempe godt ut :) Å de brødene du kjøpte der,hvilket merke er det? Har alltid sett etter de burgerbrødene der men ikke funnet de noen steder :( Å hvordan gjør du det med Potetbåtene?

    SvarSlett